Alege optiunea de logare

Intrebari

Cine, ce, cum, cat, unde, de ce?

Fara raspuns

Arata ca stii, raspunde la intrebari si ajuta comunitatea!

Intrebari frecvente

 

 Procesul detaliat al unei intrebari, de la postarea acesteia pana la votarea celui mai bun raspuns primit:

 

1.Cum devin membru 4help ?


Este foarte simplu sa intri in comunitatea 4help, trebuie doar sa iti creezi un cont folosind optiunea de “Creare cont 4help” din partea dreapta sau folosind optiunea “Inregistrare” pozitionata in coltul din dreapta sus al ecranului.

Chiar mai simplu de atat, poti deveni membru 4help, utilizand contul Facebook sau Yahoo, logarea neimplicand si transmiterea parolei sau adresei de email ale utilizatorului catre 4help.

 

2.Cum imi pot modifica datele contului?


Iti poti edita datele de pe profil dupa ce te loghezi la cont si accesezi sectiunea “Editare profil”.

 

Aici poti modifica :

                                -Numele si prenumele;

                                -Adresa de Email;

                                -Localitatea;

                                -Url blog-ului sau al site-ului preferat;

                                -Fotografia de profil;

                                -Data nasterii;

                                -Categoria de interes;

                                -De la cine doresti sa primesti mesaje:

  • toti membrii 4help
  • prietenii tai de pe 4help
  • de la nicio persoana

 

                                -Cum doresti sa accepti prieteni pe 4help:

  •  manual prin aprobare
  •  automat pe toti
  •  pe nimeni

                                 -Afisarea datei de nastere pe site;

                                 -Primirea ocazionala de intrebari si noutati pe email.

 

3.Cum postez o intrebare pe 4help?

 

Pasul 1 utilizarea butonului “Pune o intrebare sau Creeaza un Chestionar “ saua butonului “Adauga o intrebare”, in ambele cazuri, pentru a trece la pasul urmator trebuie sa fi logat.

 

Pasul 2 selectezi categoria corespunzatoare domeniului de activitate al intrebarii.

 

Pasul 3 poti alege ca intrebarea ta sa fie practic un chestionar (sondaj de opinie), fiecare utilizator avand posibilitatea sa voteze si chiar sa argumenteze votul acordat:

 

Ai un blog sau un site, aduna voturi! Poti exporta intrebare preferata chiar in siteul tau, iar prietenii tai pot vota raspunsul, apasa butonul “Posteaza pe siteul tau” si copiata codul in siteul sau in blogul tau.

 

Pasul 4, introduci codul “Anti spam” si apesi butonul “Posteaza intrebarea”.

 

4.Cum raspund la o intrebare pe 4help?


Pentru a raspunde unei intrebari postate de un alt membru 4help, este suficient sa dai click pe butonul albastru "Raspunde" de sub intrebare. In cazul in care intrebarea respectiva inca nu a primit un raspuns, butonul va fi de culoare portocalie si va afisa textul "Raspunde primul". Daca nu esti logat, ti se va cere sa te loghezi sau sa optezi pentru crearea unui cont pe 4help, iar raspunsul tau va fi atribuit acelui cont.

Pentru a argumenta cat mai bine raspunsul, ai posibilitatea chiar sa atasezi o imagine:

 

5. Cum caut un raspuns sau o intrebare?

 

Pentru a gasi o intrebare sau un raspuns trebuie doar sa introduci cateva cuvinte cheie in casuta din dreapta paginii numita "Cauta Intrebari si Raspunsuri". In cazul in care nu gasesti ceea ce te intereseaza, incearca sa schimbi expresia cautata.

 

6.Intrebarile, raspunsurile, imaginile de profil, de ce nu apar imediat pe site?

 

Pentru protejarea continutului siteului, intrebarile, raspunsurile si imaginile de profil sunt moderate inainte de a fi postate pe site.

 

7. Ce si cum raportez?

 

Pentru ca fiecare membru din comuniutate isi aduce aportul pentru un continut de calitate al siteului, ii oferim posibilitatea de a folosi astfel uneltele din subsolul fiecarei intrebari si raspuns: “Raporteaza”, “Spam”, “Duplicat”, “Fara sens”, ”Ofensiva”.

 

Ce raportez?


- intrebari, raspunsuri si mesaje postate in cadrul intrebarilor de Cultura Generala care au continut obscen sau injurios;

- intrebari, raspunsuri si mesaje postate in cadrul intrebarilor de Cultura Generala ce aduc atingere dreptului la viata privata a utilizatorilor 4help sau a tertelor persoane;
- intrebari carora nu le poti raspunde (de exemplu "ce vreme frumoasa!");
- intrebari, raspunsuri si mesaje postate in cadrul intrebarilor de Cultura Generala care instiga la acte ilegale;
- intrebari, raspunsuri si mesaje postate in cadrul intrebarilor de Cultura Generala care nu corespund specificului site-ului sau sunt o forma de spam/ publicitate nesolicitata;
- intrebari, raspunsuri si mesaje postate in cadrul intrebarilor de Cultura Generala care contin linkuri de pe diferite site-uri care sunt promovate neautorizat sau abuziv ori care incurajeaza pirateria;
- intrebari, raspunsuri si mesaje dublicate postate in cadrul intrebarilor de Cultura Generala;

- intrebari, raspunsuri si mesaje fara sens postate in cadrul intrebarilor de Cultura Generala;

- texte din site care sunt scrise gresit din punct de vedere gramatical sau care sunt incadrate in categorii gresite;

- informatii cu continut explicit sexual sau avand conotatie sexual;

 

Cum raportez?

 

Este foarte simplu sa raportezi, intri pe intrebarea sau raspunsul cu pricina si alegi una din cele 5 motive “Raporteaza”, “Spam”, “Duplicat”, “Fara sens”, ”Ofensiva”. Mai mult pentru ca sa iti recompensam vigilenta, primesti 5 puncte si esti mai aproape cu un pas de pozitia de Moderator.

In cadrul intrebarilor de Gultura Generala, poti raporta mesajele postate utilizand butonul “Rapoteaza”, urmand ca in casuta “Mesaj” sa se introduca motivul raportarii.

 

8.Cum castig puncte pe 4help ?

 

MODUL DE PUNCTARE este urmatorul :

 

  a.Postarea unei intrebari-15 puncte

  b.Raspunzi la intrebare-5 puncte

  c.Primul raspuns-7 puncte

  d.Cel mai bun raspuns-10 puncte

  e.Imi place-5 puncte

  f.Raportarea-5 puncte

  g.Raspuns la intrebare Premiu-20 puncte

 

9.Unde pot vedea clasamentul utilizatorilor, Userii cu cele mai multe raspunsuri postate, Userii care au oferit cele mai multe voturi la raspunsuri si Userii cu cele mai multe raspunsuri declarate castigatoare?

 

Aceste informatii sunt disponibile in sectiunea CLASAMENT sau accesand linkul http://www.4help.ro/clasament;

 

RANGURI

 

A.)Nou                                 0-1.001 puncte

B.)Incepator                       1.001-5.000 puncte

C.)Junior                             5.001-10.000 puncte

D.)Intermediar                   10.001-25.000 puncte

E.)Senior                             25.001-50.000 puncte

F.)Profesor                          50.001-100.000 puncte

G.)Leader                            100.001-500.000 puncte

H.)Geniu                              500.001-200.000.000 puncte

I.)Moderator                         200.000.001-..........

 

10.Cui acordam medalie?


Medalia desemneaza raspunsul castigator si este acordat pentru cel mai bine argumentat si util raspuns postat. “Arbitrul” ce desemneaza medalia este chiar persoana ce a postat intrebare, iar respondentul este recompensat pentru cel mai bun raspuns cu 10 puncte.

 

11.Cum pot ignora un utilizator?


Daca esti deranjat de catre un utilizator si doresti sa il ignori, trebuie doar sa intri pe profilul acestuia si sa dai click pe optiunea “Ignora”.

 

12.Cum votez o intrebare sau un raspuns?


Pentru a vota un raspuns trebuie doar sa dai click pe butonul “Imi place”. Votul tau va fi inregistrat imediat si vei primi 5 puncte.

 

Vrei sa apreciezi intrebarea favorita si esti conectat la 4help prin Facebook, atunci apasa Like si “votul” astfel oferit, va fi mult mai apreciat de catre cel ce a postat intrebarea.

 

13.Cum pot accepta cereri de prietenie?


Este foarte simplu! Intri in pagina ta de profil la sectiunea “Prieteni “. De asemenea din optiunea “Editare profil” ai posibilitatea sa iti setezi modul de acceptare al prietenilor:  “Automat pe toti”, “Manual prin aprobare” sau “Pe nimeni”.

 

14.La ce foloseste functia "Urmareste Intrebarea"?


Daca o intrebare adresata de alti useri ti se pare interesanta si vrei sa primesti notificari atunci cand sunt postate raspunsuri la aceasta, acceseaza pagina intrebarii si da click pe optiunea “Urmareste intrebarea”.

 

15.La ce foloseste functia de "Adauga la favorite"?


Pentru a adauga o intrebare in arhiva personala de intrebari favorite, trebuie sa accesezi pagina intrebarii si sa dai click pe optiunea "Adauga la favorite". In acest fel vei fi mai aproape de intrebarile tale favorite si poti avea acces la ele oricand in browserul tau. Mai mult pentru a avea o evidenta cat mai buna a acetora, le poti vizualiza si prin optiunea “Intrebari favorite” aflata in profilul tau de utilizator.

 

16.La ce foloseste optiunea “Recomanda unui prieten?

 

Cum prietenii la nevoie se cunosc, asa ca daca ai o intrebare la care un prieten te poate ajuta cu un raspuns, atunci ii poti trimite o recomandare, este foarte simplu, doar printr-un click pe “Recomanda unui prieten” mesaj postat in partea stanga sus a intrebarii, poti obtine parerea prietenilor apropiati.

 

17.Cum imi sterg contul?


Pentru a sterge contul tau de 4help.ro trebuie sa trimiti un mesaj/email, folosind functia "Contact" (sau direct la contact arond 4help . ro) de pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat in cadrul comunitatii, cu subiectul "Unsubscribe" si body blank. Daca te-ai inregistrat cu Facebook, adresa de email este aceeasi cu cea cu care te loghezi pe Facebook. Atat intrebarile cat si raspunsurile nu vor mai fi sterse, ci vor aparea pe site ca si cum ar fi postate de un utilizator anonim. Am recurs la aceasta metoda, din dorinta de a fi fair-play fata de utilizatorii care au primit medalie si punctaj pentru raspunsurile care acum ar urma sa fie sterse. In cazul in care posesorul unui cont a decedat, la cererea familiei/prietenilor, contul respectiv va fi dezactivat. Este necesar ca orice astfel de cerere sa fie insotita de acte doveditoare.

 

18.Ce este interzis pe 4help?

 

Comunitatea 4help este locul unde exprimarea libera nu are limite, un spatiu al comunicarii deschise in care ajutorul neconditionat oferit semenilor este cel mai apreciat aspect.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, dorim de la utilizatorii nostri respectul reciproc, formularea clara a ideilor si combaterea desfiintarii unui utilizator prin argumentarea ideei, nu prin injurii. Pentru a fi pe intelesul tuturor, enumeram mai jos elementele ce tin de etica si moralitate din cadrul siteului, ce dorim sa fie respectate:

- injuriile, limbajul obscen, agresiunea verbala si amenintarile de orice fel;
- manifestari ale intolerantei fata de orice etnie si fata de optiunile religioase, politice, sexuale etc. ale fiecaruia; instigarea la ura si intoleranta;
- spam/publicitate nesolicitata;
- postarile triviale sau care nu corespund cu specificul site-ului;
- postarile care nu sunt formulate tinand cont de regulile minimale ale gramaticii;
- postarile care instiga la acte ilegale (ex: piraterie, consum de substante interzise, furt etc);
- postarile care incalca drepturile de autor, oferind informatie preluata din alte surse, fara precizarea acestor surse;
- postarea de linkuri de de pe diferite site-uri care promoveaza sau incurajeaza pirateria;
- hartuirea utilizatorilor;
- abuzul de orice fel (abuzul de dreptul de a posta, abuzul de dreptul de a vota sau de orice alta functie de pe site);
- asumarea identitatii altor utilizatori sau crearea de clone;
 - hacking.

 

Contul meu

Utilizator

Parola

Clasament

Cele Mai Multe Raspunsuri In Ultimele 7 Zile
1

annie93

Puncte: 36374 | Senior

2

adrianad

Puncte: 36048 | Senior

3

andreea.prodan.39

Puncte: 28712 | Senior

4

Adeelll

Puncte: 18857 | Intermediar

5

toDO

Puncte: 18831 | Intermediar

6

Knower

Puncte: 17977 | Intermediar

7

Miriamm

Puncte: 15240 | Intermediar

8

Dorina

Puncte: 15201 | Intermediar

9

Contrast000

Puncte: 13797 | Intermediar

10

321123

Puncte: 13524 | Intermediar

Iti recomandam