Alege optiunea de logare

Intrebari

Cine, ce, cum, cat, unde, de ce?

Fara raspuns

Arata ca stii, raspunde la intrebari si ajuta comunitatea!

Trebuie sa te loghezi ca sa poti recomanda!

Cristina852 intreaba:

Cine stie cum se face cel mai bun vin de casa?

Vrei sa atasezi o imagine? Apasa aici

(Maxim 2.5 Mega)

Joi, 13 Iunie 2013, 21:30:20

Raporteaza
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
Raporteaza

Detalii

Raspunsuri (6)

Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
MirceaMatei Joi, 13 Iunie 2013, 21:44:32

Tatal meu face cel mai bun vin de casa dupa reteta bunicului. Va dau aici cateva sfaturi:

Strugurii trebuie culesi la maturitate deplina. Ciorchinii de struguri se clatesc in apa rece si se lasa la scurs. Pentru prepararea vinului se aleg numai boabele sanatoase, iar cele crapate si mucegaite se inlatura. Vinul se poate prepara din diferite soiuri de struguri: Feteasca, Ris-ling, Aligote, Tamaioasa, Hamburg, Otonel, Cotnari, Hibrid s.a. Calitatea vinului depinde de soiul de vita si de gradul de coacere. Apoi, boabele de struguri se zdrobesc si se pun  in vase emailate pentru 4—5  zile, la macerat, dupa care se scoate mustul cu furtunul, se strecoara prin tifon si se toarna in damigene. Acestea nu se umplu complet, ci pana la circa 20 cm sub dop. Se astupa ermetic cu un dop perforat prin orificiul caruia se introduce un capat de furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcan sau intr-o sticla cu apa. 

Damigeana cu must se lasa intr-un loc cu temperatura de 18—20° C, pana se termina fermentarea mustului care trece in vin. Dupa 6—8 zile, cand nu se mai observa nici o fermentare, iar vinul s-a limpezit, se astupa damigeana ermetic cu dop.Dupa incheierea fermentatiei tumultoase, vasele se completeaza cu vin, operatie ce se repeta de cate ori este nevoie pana la primul pritoc.

Pentru o limpezire naturala cat mai rapida, se face un pritoc prematur (se trage vinul mai repede de pe drojdie), dupa care vinul se mentine la temperatura scazuta. Limpezirea spontana necesita timp indelungat. De aceea se recurge la procedee tehnologice care sa asigure o limpezire si stabilizare mai rapida, pemitand o valorificare mai timpurie a vinului pe piata.


Raporteaza:
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
Madalina.Mada Joi, 13 Iunie 2013, 22:05:56
Intr-adevar cel mai bun este cel facut in casa.N-am sa uit niciodata amitirile din copilarie cand mergeam la cules de vie cu bunicii si veneam dupa sa bem mustul dinaintea vinului.
Raporteaza:
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
Mrs. Cleaver Duminica, 16 Iunie 2013, 18:27:13

Cel mai bun vin... foarte buna intrebarea, pentru un vin de casa bun, trebuie sa iei in calcul, soiul vinului, modul de preparare, butoiul in care depozitezi vinul, modul de fermentatie, daca respecti toate aceste informatii, atunci vei face cel mai bun vin de casa, sau aproape cel mai bun, multa noroc!

Raporteaza:
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
Bursucel Luni, 17 Iunie 2013, 22:51:26
cel mai bun vin de casa se face cu multa dragoste si pasiune :D
Raporteaza:
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
turist_in_lume acum 2 zile
Sincer, nu stiu procesul prin care se face vinul, presupun ca este important ca strugurii sa fie copti si dulci.
Raporteaza:
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva
Optimistique Sambata, 5 Octombrie 2013, 13:31:36
O reteta de vin de casa:de cules strugurii dupa strugurii se pun in apa rece si se aleg strugurii sanatosi.Se zdrobesc boabele si se pun in vase pentru 4-5 zile pentru macerat dupa se scoate mustul cu furtunul s strecoara si se pune in damigiana.Dupa fermenteaza si mustul se face vin.
Raporteaza:
Spam
Duplicat
Fara sens
Ofensiva

Vrei sa atasezi o imagine? Apasa aici

(Maxim 2.5 Mega)

Contul meu

Utilizator

Parola

Clasament

Cele Mai Multe Raspunsuri In Ultimele 7 Zile
1

annie93

Puncte: 36374 | Senior

2

adrianad

Puncte: 36048 | Senior

3

andreea.prodan.39

Puncte: 28722 | Senior

4

Adeelll

Puncte: 18857 | Intermediar

5

toDO

Puncte: 18831 | Intermediar

6

Knower

Puncte: 17977 | Intermediar

7

Miriamm

Puncte: 15240 | Intermediar

8

Dorina

Puncte: 15201 | Intermediar

9

Contrast000

Puncte: 13797 | Intermediar

10

321123

Puncte: 13524 | Intermediar

Iti recomandam